موم زنبور عسل

موم زنبور عسل

موم ماده ای است که به وسیله غدد موم ساز زنبور عسل ساخته می شود. وقتی سن زنبور به ۱۲ روز می رسد دیگر ژله رویال تولید نمی کند و با تغذیه از شهد و گرده گل شروع به تولید موم می کند.

موم توسط زنبورهای کارگر و از غدد مخصوص تولید موم واقع در زیر شکم آن ها ترشح می گردد، سپس از منافذ صفحات موم خارج و به شکل پولک هایی بر سطح شکم می نشیند. وزن هر پولک بین ۱۸/. تا ۲۵/. میلی گرم است.

مکانیزم تولید موم فرایندی پیچیده است که مستلزم وجود میزان مناسب آنزیم در بدن زنبور است. یک کلنی زنبور بین ۲/. تا ۵/. کیلوگرم موم در هر فصل تولید و آن را برای ساخت شان و دیگر احتیاجات کندو بکار می برد.

موم در هر فصل تولید و آن را برای ساخت شان و دیگر احتیاجات کندو بکار می برد.

موم زنبورعسل فراورده ای با ترکیب پیچیده و حاوی بیش از ۳۰۰ نوع ماده است.

موم زنبور عسل در فرمولاسیون بسیاری از پمادها، پلاسترها و شیاف ها به کار می رود.

موادی که داخل کپسول یا پوشش موم قرار میگیرند به تدریج در دمای بالاتر آزاد می شود که از این خاصیت به طور گسترده در تهیه داروها استفاده می شود. موم می تواند به علت دارا بودن بره موم و دیگر موادف اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی
ایجاد کند.

از موم زنبور عسل معمولا در تهیه ی کرم های سفید کننده، رژلب و ماسک صورت، مواد ضد بو ، ریمل و سایه چشم استفاده
می شود.

جویدن موم  زنبور عسل باعث تمیزی فضای دهان می شود.

موم زنبور عسل به طور گسترده در درمان بیماری های پوستی به عنوان نوعی ماده ی باکتری کش طبیعی و برای مداوای التهاب های پوستی، سوختگی ها و زخم ها و تحریک رشد بافت ها بکار می رود.

همچنین از موم حاوی بره موم بعنوان جزیی از پمادهای چشمی و آرایشی استفاده میشود.

بدست |۱۳۹۷-۵-۶ ۱۷:۴۰:۵۹ +۰۴:۳۰آذر ۲ام, ۱۳۹۶|زنبور درمانی, موم|بدون ديدگاه

درباره نویسنده:

ثبت ديدگاه